Αραβικά εδέσματα στο Sumsum! Street food at its best!

Το αντίδοτο στη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι οι βόλτες του Σαββατοκύριακου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια ξέγνοιαστη βόλτα ένα μεσημέρι Σαββάτου ή Κυριακής. Ένα τέτοιο μεσημέρι λοιπόν, έχοντας ξεκινήσει για το Κέντρο με σκοπό να αγοράσουμε καινούργια βιβλία, κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, επί της οδού Σόλωνος και Ασκληπιού, το Sumsum!

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το blog αγαπάμε ιδιαίτερα τις ethnic κουζίνες.

Το Sumsum είναι ένα μαγαζάκι στην καρδιά της Αθήνας όπου μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμα αραβικά εδέσματα! Δοκιμάσαμε το Λαχματζούν Αλέπο και το Μεσουί και ήταν και τα δύο πολύ γευστικά, σε ικανοποιητικό μέγεθος και πολύ καλή τιμή. Κάθε μπουκιά σου δίνει την αίσθηση ότι τρως ό,τι πιο καθαρό και υγιεινό έχεις γευτεί ποτέ εκτός σπιτιού. Σε αυτό συμβάλλουν δύο πράγματα. 1) Όλα τα υλικά βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου και μπορείς να διακρίνεις πόσο φρέσκα είναι. 2) Η προετοιμασία του φαγητού σου από τον ευγενέστατο και χαμογελαστό Ahmed πραγματοποιείται πάνω σε έναν πεντακάθαρο πάγκο, αφού σκουπίζεται κάθε φορά που τελειώνει η παραγγελία κάθε πελάτη, και μάλιστα φορώντας γάντια.

Εσωτερικά το μαγαζί διαθέτει πάγκους για όσους θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους καθιστοί ενώ εξωτερικά υπάρχουν μερικά ψηλά τραπεζάκια, ιδανικά για τις ηλιόλουστες μέρες! Οι χιουμοριστικές ταμπέλες που σε ενημερώνουν για το που είναι η τουαλέτα αλλά και για το ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο, αποκαλύπτουν το χιούμορ των ιδιοκτητών του Sumsum αλλά και το μεράκι με το οποίο έφτιαξαν το μαγαζί τους. Well done!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s