Επιστροφή στη φύση με τη Sapoon!

Τα τελευταία χρόνια η στροφή προς τα φυσικά καλλυντικά προϊόντα είναι αρκετά έντονη, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες όλων των ηλικιών τολμούν να επιλέξουν ό,τι έχει να προσφέρει η φύση έναντι των καλλυντικών προϊόντων γνωστών πολυεθνικών εταιρειών. Φυσικά δεν γίνεται να μην έχεις προσέξει ότι και το δικό μου ενδιαφέρον επικεντρώνεται συχνά-πυκνά γύρω από τους αμέτρητους “θησαυρούς” της φύσης!

Γι’ αυτό λοιπόν θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο post ήταν κατά κάποιον τρόπο αναμενόμενο, αφού από καιρό ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τα φυσικά καλλυντικά σαπούνια. Τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα μοιράστηκε μαζί μου ο κος Σεραφείμ Σεραφειμίδης, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που είμαι σίγουρη ότι πολύ θα ήθελες να του κάνεις και εσύ αλλά You Know What? Για αυτό είμαι εγώ εδώ 😊

Γιατί είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε φυσικά σαπούνια, ειδικά ψυχρής μεθόδου όπως είναι τα σαπούνια Sapoon, αντί για τα ευρείας κατανάλωσης καθαριστικά αφρόλουτρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο;

Ως Sapoon θέλαμε να δημιουργήσουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα βάλουν ένα “λιθαράκι” σε αυτό που ονομάζεται εγχώρια premium κατηγορία παραγωγής. Δημιουργήσαμε έτσι το δικό μας εργαστήριο, αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, για την παραγωγή φυσικού καλλυντικού σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης και αργής φυσικής ωρίμανσης (1-2 μήνων).

Κατευθυνθήκαμε στη ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης για τον λόγο ότι αυτό που γνωρίζουμε ιστορικά ως μπάρα σαπουνιού, έγινε αντικείμενο ανάλυσης με επιστημονική τεκμηρίωση, ώστε να προσφέρει λύσεις στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η υπεροχή τους ωστόσο, βρίσκεται στην εξ’ ολοκλήρου φυσική σύστασή τους. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ανάμειξης των συστατικών που επικρατούν στη μέθοδο ψυχρής σαπωνοποίησης εξασφαλίζει τη μη αλλοίωση των θρεπτικών υλών των συστατικών στο σαπούνι. Δεν μιλάμε δηλαδή απλά για κάποιο υψηλό ποσοστό φυσικής σύνθεσης σε σχέση με τη συνολική σύσταση, αλλά για ένα καθαρά φυσικό προϊόν.

Όλη η διαδικασία παραγωγής γίνεται απο την αρχή με βάση το ελληνικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε και τη συνέργεια πολλών καλλυντικών ελαίων, όπως το λάδι αργκάν, το λάδι αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο, και αιθέριων ελαίων όπως αυτό του τριαντάφυλλου, του γιασεμιού και του αρκεύθου, που δίνουν σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας κάτι το ξεχωριστό. Το αποτέλεσμα, ένα μοναδικής ποιότητας φυσικό καλλυντικό που σέβεται και προστατεύει την επιδερμίδα. Εν κατακλείδι, το πλεονέκτημα της ψυχρής μεθόδου σαπωνοποίησης και της σωστής επιλογής συστατικών αποτελούν εγγύηση για ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα.


Προτείνετέ μου ένα σαπούνι από τη συλλογή σας για κάποιον που έχει πολύ ευαίσθητή επιδερμίδα και ένα σαπούνι για κάποιον που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ξηροδερμίας. Μετά από πόσες χρήσεις θα δουν αλλαγές στην επιδερμίδα τους;

Όλα τα καλλυντικά σαπούνια της Sapoon είναι υποαλλεργικά και έχουν υποβληθεί σε δερματολογικούς ελέγχους, τα λεγόμενα patch test. Ωστόσο, οι επιδερμίδες που εμφανίζουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία καλό θα ήταν προσανατολιστούν σε εκείνα με τα λιγότερα και πιο ήπια αιθέρια έλαια, όπως για είναι το Καλέντουλα-Χαμομήλι,το Παρθένο Ελαιόλαδο και το Μαστίχα-Μετάξι. Όσον αφορά τη ξηροδερμία, η απάντηση της Sapoon στηρίζεται στη φυσική ενυδάτωση μέσω της φυσικά παραγώμενης γλυκερίνης που περιέχεται στα σαπούνια ψυχρής μεθόδου. Επιπλέον, οι ισορροπημένοι συνδυασμοί με πληθώρα θρεπτικών και αναδομικών συστατικών, όπως το αμυγδαλέλαιο, η πρόπολη και το λάδι Argan, συμβάλλουν καθοριστικά στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας.

Πόσες χρήσεις θα χρειαστούν; Αναλόγως την περίπτωση. Εάν κάποιος το χρησιμοποιεί απλά γιατί τα βιομηχανοποιημένα σαπούνια του προκαλούν ερεθισμούς, τότε η διαφορά θα είναι άμεση. Στην περίπτωση όμως της ξηροδερμίας, ίσως χρειαστούν κάποιες μέρες για να επανέλθει η φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η μετάβαση από τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα με χημικά πρόσθετα σε προϊόντα που είναι εντελώς φυσικά. Σίγουρα αυτό απαιτεί κάποιον χρόνο αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος δικαιώνει.

 


Ένα θέμα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες όλων των ηλικιών είναι η επίμονη κυτταρίτιδα και η αντιαισθητική χαλάρωση. Υπάρχει κάποιο σαπούνι για αυτή τη χρήση που όντως να βοηθάει;

Κυτταρίτιδα και χαλάρωση..δυο προβλήματα που τα καλλυντικά καλούνται να αντιμετωπίσουν από τους αρχαίους χρόνους. Από τη μια τα βιομηχανοποιημένα καλλυντικά που χρησιμοποιούν χημικά πρόσθετα, με τις όποιες παράπλευρες συνέπειες έχουν, τα οποία παρουσιάζουν ένα άμεσο αποτέλεσμα που όμως διαρκεί για λίγο και από την άλλη τα πραγματικά φυσικά καλλυντικά τα οποία στερούνται δραστικότητας και επομένως, απαιτείται διαρκής χρήση ως τρόπος ζωής – φιλοσοφία, όμως το αποτέλεσμα είναι πραγματικό και πηγάζει από την υγεία της επιδερμίδας και κατεπέκταση όλου του οργανισμού μας. Στη συλλογή της Sapoon θα βρει κανείς το καλλυντικό σαπούνι Θαλασσινό Αλάτι – Λούφα, το οποίο περιέχει ένα κομμάτι φυσικό σφουγγάρι λούφα για απολέπιση και μασάζ, αλλά και συνδυασμό αιθέριου έλαιου άρκευθου και grapefruit, με συσφυκτική και αντικυτταριτιδική δράση. Επίσης, εξαιρετική θρέψη και δράση αντιγήρανσης στην επιδερμίδα του προσώπου προσφέρει το καλλυντικό σαπούνι Τριαντάφυλλο – Λάδι Αργκάν, που καταπραΰνει τα σημάδια κούρασης και τις ρυτίδες.

Η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι πολύ σημαντική για τις γυναίκες και γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα σαπούνια και αφρόλουτρα που είναι διαθέσιμα στα super markets ή τα φαρμακεία κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ποια είναι η φυσική πρόταση της Sapoon;

Τα προϊόντα της Sapoon είναι 100% φυσικά και μικροβιολογικά ελεγμένα, ιδανικά για όλες τις επιδερμίδες, ακόμα και τις πιο ευαίσθητες και αποτελούν μέσο πρόληψης δερματολογικών προβλημάτων. Τα καλλυντικά μας σαπούνια είναι κατάλληλα για να προστατεύουν τη φυσική χλωρίδα της επιδερμίδας και να την ενυδατώνουν φυσικά. Κατ’ επέκταση βοηθούν στη θωράκιση και επομένως στην ευεξία του οργανισμού μας. Στο θέμα της ευαίσθητης περιοχής, η χρήση των καλλυντικών μας σαπουνιών για καθαρισμό είναι πολύ βοηθητική και κατά των αλλεργειών και των ερεθισμών. Βέβαια, για θέματα πιο σοβαρών παθήσεων θα πρέπει πάντα να υπάρχουν σαφείς οδηγίες από εξειδικευμένο γιατρό. Κατάλληλα σαπούνια της συλλογής μας είναι το  Παρθένο Ελαιόλαδο και το Καλέντουλα-Χαμομήλι.

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι τα σαπούνια για τα μαλλιά δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα δημοφιλή. Η Sapoon όμως διαθέτει το σαπούνι Δάφνη – Τσουκνίδα – Δεντρολίβανο που είναι για αυτή τη χρήση. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις των καταναλωτών από τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος; Ρωτάω με πραγματικό ενδιαφέρον, μια και τα περισσότερα σαμπουάν του εμπορίου μου φαίνονται ίδια!

Λάθος… Στην Ελλάδα η χρήση του στέρεου σαπουνιού για τα μαλλιά ήταν πολύ διαδεδομένη πριν από 50 χρόνια. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ακούσει γηραιότερους να λένε πως τότε χρησιμοποιούσαν σπιτικά σαπούνια, που έφτιαχναν από το περσινό ή προπέρσινο λάδι, ακόμα και για τα μαλλιά. Το καλλυντικό σαπούνι Δάφνη – Τσουκνίδα – Δεντρολίβανο αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν για την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής. Εκτός του ότι θρέφει και δυναμώνει σε βάθος την τρίχα, καταπολεμά και την πιτυρίδα με λίγες μόνο εφαρμογές, αποσπώντας έτσι πολύ καλές κριτικές από τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνιστάται η εφαρμογή σε κοντό μαλλί ή μόνο στην περιοχή της ρίζας σε περιπτώσεις μακριού μαλλιού.

 


Η αλήθεια είναι ότι τυγχάνει να γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που θα ήθελαν να χρησιμοποιούν φυσικά χειροποίητα σαπούνια αλλά αγχώνονται με το πως να τα συντηρήσουν. Πως μπορούμε να επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής ενός σαπουνιού;

Η συντήρηση του φυσικού σαπουνιού δεν αποτελεί τεχνολογία αιχμής. Θα πρέπει απλά να προσέχουμε να μην το αφήνουμε σε επαφή με το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη χρήση, καλό είναι να το φέρουμε σε επαφή με το βρεγμένο σφουγγάρι και να αποφεύγεται η παραμονή του κάτω από τρεχούμενο νερό. Κατά τη φύλαξη, συνιστάται η τοποθέτησή του σε στραγγιστήρι αποφεύγοντας έτσι την επαφή με λυμνάζοντα ύδατα.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γνωρίζει οπωσδήποτε κάποιος που ενδιαφέρεται για τα φυσικά σαπούνια για τη Sapoon;

Η Sapoon είναι μια ελληνική εταιρεία με φιλοσοφία προσηλωμένη στα φυσικά καλλυντικά δίχως τη χρήση συντηρητών, αρωμάτων, αφριστικών ή άλλων χημικών πρόσθετων. Η Sapoon προμηθεύεται πιστοποιημένες πρώτες ύλες κατά κύριο λόγο ελληνικές και διαθέτει το δικό της εργαστήριο παρασκευής καλλυντικών με άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΦ, με το οποίο έχει τον απόλυτο έλεγχο επί των πρώτων υλών, της παραγωγής, της ωρίμανσης και της συσκευασίας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα της Sapoon φτάνουν μέσω επαγγελματικών συνεργασιών στη Γερμανία, στη Φινλανδία, στη Δανία, στην Αυστρία, στη Σουηδία και τη Μέση Ανατολή.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το bestseller προϊόν σας;

Αν και κανονικά δεν πρέπει να ξεχωρίζεις τα “παιδιά” σου, εδώ θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου αποκαλύψω τα δυο καλλυντικά σαπούνια που προηγούνται στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Ο αντρικός πληθυσμός προτιμάει το  Πρόπολη – Μελισσοκέρι μάλλον γιατί το συνδυάζει με το ξύρισμα, ενώ ο γυναικείος προτιμά το  Ρόδι για την περιποίηση του προσώπου και το  Θαλασσινό Αλάτι – Λούφα για φυσική σύσφιξη.


Κύριε Σεραφειμίδη σας ευχαριστώ πολύ!

Leave a comment